ZAKAJ ZAKON PRIVLAČNOSTI NE DELUJE?

Določili ste si cilje, jih zapisali in morda celo ustvarili akcijski načrt. Kaj pa zdaj? Boste samo počakali in vesolje bo prineslo? Žal ne gre tako enostavno. Zakaj  pri večini ljudi Zakon privlačnosti ne deluje? Zakaj ne deluje kljub določenim in zapisanim ciljem? Kljub akcijskemu načrtu, kljub možni želji ob določitvi cilja? Do uspešne manifestacije ne pride zaradi neusklajenosti vašega uma na zavestnem in podzavestnem nivoju. Zavestno ste se odločili doseči neke cilje, jih zavestno tudi zapisali in se zavestno odpravili na pot doseganja teh ciljev.  Vendar je tu še vaša podzavest.

Da bi vse to dosegli je potrebno uskladiti svojo podzavest z zavestnim mišljenjem. Ko bosta vaša podzavest in zavestno mišljenje v sinhronizaciji, boste začeli delovati v zaželeni smeri z zelo malo truda.

In kako to narediti? Naša podzavest so naša prepričanja, ki smo jih shranjevali od prvega dne našega bivanja v tej realnosti. Ustvarjalo jih je okolje, starši, sošolci, prijatelji, sodelavci, znanci, neznanci, televizija in še bi lahko naštevali. Ves ta balast sedaj obvladuje naše življenje, določa poteze, reakcije na določene situacije,določa kako se bomo v določenem trenutku vedli, kako bomo čutili. Torej nas na nek način pogojuje. Če želimo vse to spremeniti na bolje, če želimo podzavest sinhronizirati z zavestjo,  moramo preoblikovati svoja prepričanja. Obstaja mnogo poti in načinov: izvajanje afirmacij, meditacija, vizualizacija, trans… Pomembno je le, da vse to izvajamo redno vsak dan.

Potem pa je seveda tu še  nevro-lingvistično programiranje (NLP), ki v zelo kratkem času prinaša     uspehe,  rezultate. Gre za skupek psiholoških metod in tehnik, ki nam na zelo  enostaven in zelo praktičen način pomagajo dosegati lastno odličnost;  ki nam tudi pomagajo preoblikovati prepričanja, odpravljati negativna in vzpostavljati  nova pozitivnejša. Skratka tista, ki nas potem vodijo do željenih ciljev. Že same besede nevro-lingvistično programiranje izdajajo bistvo:

NEVRO = nevrološko – povezano z živčnim sistemom in možgani. To je naša povezava z našimi čutili, katerih zaznave so gradniki naše realnosti.

LINGVISTIČNO = jezik – opisuje vzorce in strukture procesov, ki potekajo v našem telesu. Jezik ni le govorjena beseda, so tudi občutki, govorica telesa in vse ostalo, s čimer komuniciramo navznoter in navzven.

PROGRAMIRANJE = proces učenja, temelji na zavestnem in ciljno usmerjenem ravnanju. Omogoči nam presegati obstoječa neželena ali omejujoča stanja. Razširja možnosti izbire mišljenja in ravnanja.

Torej kot pri računalniku moramo tudi pri sebi skrbeti za dober software, za dobro programsko opremo, ne glede na način. Vsak si naj najde tisto, kar mu v določenem času najbolj ustreza.

Da pa na koncu vse to deluje je potrebno najvažnejše: DVIGNITI ZADNJICO IN SE SPRAVITI V AKCIJO!

Kategorije: Univerzalni zakoni

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll Up