Vse v vesolju ima sebi enako nasprotje. V vzhodnjaški filozofiji je to izraženo skozi yin in yang. Če obstaja nekaj vročega , obstaja v skladu s tem zakonom nasprotje, v tem primeru hladno.Ta nasprotja bi lahko naštevali v nedogled: sladko – slano, grenko – kislo, dobro – slabo …

Naš uspeh se bo  bistveno povečal v kolikor se bomo zavedali zakona polaritete,  ko se bomo v življenju soočali  z  izzivi. Naše začetno dojemanje bo mogoče negativno, ustrašili se bomo morda okoliščin, ki spremljajo izzive, vendar v skladu s tem zakonom vemo, da  obstaja tudi nasprotno, t.j. pozitivno. To so  tiste priložnosti, ki izhajajo iz teh izzivov.

Vse je odvisno od naše perspektive, odvisno od tega kako gledamo na vse skupaj. Hitreje se bomo naučili iskati priložnosti, hitreje bodo negativnosti, negativne okoliščine izginile iz našega zaznavanja in hitreje bomo spremenili svojo energijo.

Verjeli ali ne, nekateri ljudje so tako povezani s tem zakonom, da odprto sprejemajo težke situacije, dogodke in se jih na nek način veselijo. Kako je to mogoče?

Zavedajo se, da lahko imajo nekatere najbolj boleče izkušnje v življenju zelo pozitivne učinke, po zakonu imajo svoje pozitivno nasprotje, ki jih pripelje v še boljšo situacijo, izkušnjo.

Ne smemo pozabiti, da je samo naša percepcija, naše zaznavanje  tisto, ki povzroči, da nekaj doživljamo kot slabo oziroma dobro, saj je oboje prisotno v vsem. Edina resničnost je naša resničnost.

Naša naloga je ne soditi prehitro in se izogniti temu, da nekaj kar se nam dogaja v življenju označimo za slabo ali dobro. Naučite se moramo  videti (vedeti), da ima vse svoje nasprotje. To velja tako za naša čustva, naše fizično telo, odnose in vse ostalo. Naučimo  se videti obe strani v vsaki situaciji in naše življenje bo teklo bolj gladko in pojavljati se bodo začeli neverjetni rezultati.

Kategorije: Univerzalni zakoni

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll Up