Vabljeni na BREZPLAČNI predstavitvi Vadbe za zdravo hrbtenico, ki bosta v Centru ANIMA:

sreda, 24. januar 2018 ob 17:30 in

sobota 27. januar 2018 ob 16:00

Vodi Nina Serec

Današnji način življenja je ob neštetih vsakodnevnih obveznostih vedno bolj osiromašen vadbe.

Posledično se ZARADI NAPAČNE DRŽE, NEPRAVILNEGA POLOŽAJA MED DELOM IN SEDENJEM, NEPRAVILNEGA DVIGOVANJA, itd. čedalje pogosteje POJAVLJAJO BOLEČINE V HRBTU IN KRIŽU, ki niso več značilne le za starejše temveč tudi za mlajšo populacijo.

Vse dokler bolečina ne postane toliko izrazita, da posameznika začne ovirati pri dnevnih aktivnostih, večina ljudi niti ne pomisli na vadbo.

Ravno zato se velika večina vadb za zdravo hrbtenico izvaja kot kurativa (zdravljenje) namesto kot preventiva, katere bi se morali posluževati tako ali drugače prav vsi.

V Centru Anima bomo zato v mesecu januarju kar dvakrat naredili brezplačno predstavitveno delavnico VADBE ZA ZDRAVO HRBTENICO, katero bo vodila diplomirana fizioterapevtka iz podjetja Bitje s.p., Nina Serec.

V sami delavnici bodo najprej predstavljene osnovne anatomske značilnosti hrbtenice, njena funkcija, mišice katere so pomembne za ohranjanje pravilne drže in samo stabilnost ter koordinacijo, obenem pa katere težave se lahko pojavijo ob nepravilnih obremenitvah oz. kot posledica neravnovesja mišic, katere obdajajo hrbtenico.

V drugem delu bodo predstavljene različne gibalne vaje, s katerimi lahko izboljšamo moč, gibljivost in stabilnost mišic trupa in hrbtenice, pri tem pa bo poudarek predvsem na pravilni izvedbi vaj, s pomočjo katerih se lahko v večini primerov zelo ali povsem prepreči neželene bolečine v hrbtu.

Po izvedenih brezplačnih predstavitvenih delavnicah, BOMO V FEBRUARJU PRIČELI Z VADBAMI, katere se bodo izvajale enkrat tedensko pod strokovnim vodenjem diplomirane fizioterapevtke Nine Serec.

 

Na vadbo se prijavite TUKAJ!

 

Ostale dogodke najdete TUKAJ.

 

Kategorije: Minuli dogodki

Scroll Up