Ura

HIPNOZA NI PROCES JEMANJA NADZORA. TO JE PROCES DAJANJA NADZORA LJUDEM SAMIM, Z DAJANJEM POVRATNE INFORMACIJE, KI JE ŠE NIMAJO

Richard Bandler (soustanovitelj NLP-ja)

Je naravni pojav, kjer vstopimo v t. i. alfa stanje, ki je spremenjeno stanje zavesti, podobno spanju in je povzročeno umetno s sugestijo.

 

  • Je stanje nekje vmes med budnostjo in spanjem, v katerega vstopamo vsak dan tik preden zaspimo in tudi takoj za tem, ko se zbudimo.

  • “Je velika prodajalna s pripomočki” (Milton Erickson) kjer uspešno pridobivamo novo vedenje, novo podobo, vse potrebne vire za razvoj lastne odličnosti, učinkovito spreminjanje negativnih vzorcev oz. prepričanj.

  • Hipnoza nam omogoča dostop do neskončnega števila možnosti, kot tudi vpogled v preteklost in v prejšnja življenja – regresija.

  • Je globoko stanje sproščenosti in način poglabljanja v naše nezavedno kar nam omogoča dostop do informacij, ki jih zavestno ne moremo dobiti.

  • Iz hipnotiziranega stanja lahko oseba izstopi kadar koli hoče. Med hipnozo lahko oseba tudi dobesedno zaspi, a se bo pozneje lahko tudi sama zbudila – isto kot po dobrem, krepčilnem spancu.

  • Tudi v globoki hipnozi oseba ne bo delovala v nasprotju s svojimi življenjskimi načeli in iz hipnoze lahko kadar koli izstopi, če tako začuti in želi

Vse prepogosto imajo ljudje napačno predstavo o hipnozi, ki je posledica senzacionalnih nastopov odrskih hipnotizerjev, katerim je skupen eden in edini cilj: pritegniti gledalca in ga zabavati. Le ti so si pri hipnozi izposodili tiste tehnike, ki so enostavne in hitro učinkujejo.

Med občinstvom že prej izberejo visoko hipnotične osebe, ki na hipnozo že prej privolijo in tako pri njih z lahkoto dosegajo določeno obnašanje, katerega cilj je, da nasmeje gledalca.

V resnici hipnotizirane osebe ne moremo prisiliti, da deluje proti svoji volji.

Hipnoza bo učinkovita le, če se oseba, ki se nameni hipnotizirati, za to sama – prostovoljno in zavestno – odloči.

 

Vse informacije in prijava na COACHING ODLIČNOSTI s pomočjo hipnoze in NLP tehnik na:
m: +386 (0)30 255 663
e: info@center-anima.si

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll Up