Moč vizualizacije

Vizualizacija niso samo podobe, neke slike, ki si jih predstavljamo v naših mislih.  Pri vizualizaciji gre za mentalno izkustvo, kjer uporabimo vse zaznavne kanale, vsa naša čutila. Tako poleg tega, da nekaj vidimo, tudi slišimo, zaznamo z otipom, vohamo ter okušamo. Vsekakor je pomembno, da vse to doživljamo emocionalno, tako, da vključimo tudi naše občutke, naša čustva.

Naši možgani in njihove nezavedne funkcije si zapomnijo vse kar zaznavamo. Ne razlikujejo med tem kar je resnično in tem kar smo si zamislili v naši domišljiji. Tako lahko poljubno ustvarjamo mentalne filme ter jih ponavljamo in ponavljamo. Kreiramo lastno realnost, tako kot si jo sami želimo. 

Ko kreirate v svojih mislih, na ekranu vašega uma, vaši možgani mislijo, da se to tudi v resnici dogaja. Ponavljanje vizualizacije nam ustvarja nevronske povezave, ki omogočajo, da  v vsakdanjem življenju delujemo skladno s tem, kar smo vizualizirali in se namenili kreirati. Vaši možgani verjamejo, da se je to tudi zgodilo, oziroma se dogaja. Tako hitreje zaznavate različne možnosti, priložnosti skozi dan, ki vam potem omogočajo tudi hitrejšo materializacijo tega kar ste se namenili manifestirati.

Če vse skupaj kombinirate  z afirmacijami, dobite močno orodje, ki pospeši ves proces ustvarjanja tega, kar si želite v fizičnem življenju. Nastavite možgane, da čutijo in pričakujejo novo podobo, kot del vaše trenutne realnosti, ki vam jo potem  pomagajo “najti” v fizičnem svetu.

Dnevno si je potrebno vzeti čas za meditacijo, vizualizacijo in afirmacije. Najboljše je, da to počnete ob istem času dneva, tako, da vam to postane navada in nezavedna kompetenca. Da vam “pride pod kožo”. Še najboljše je takoj zjutraj, ko se prebudite in pa zvečer tik pred spanjem. Dokazano je, da smo v tem delu dneva v posebnem stanju zaznave (alfa stanje), ki nam omogoča, da se vsebine še bolj vtisnejo v naše nezavedno. Takrat smo tudi najbolj sugestibilni (dovzetni za sugestije) in učljivi. 

Vizualizirati začnemo tako, da najprej zapremo oči, se sprostimo in kreiramo mentalne podobe tega kar želimo. V začetku se vam bo morda zdelo, da so vaše podobe, vaš film malce zamegljen. To je v redu. Tudi shodili nismo prvi dan ko smo se namenili vstati in delati korake. Vsaka veščina zahteva določeno ponavljanje. In ravno ponavljanje nam omogoči uspeh. Trudimo se, da je naš film sleherni dan vse bolj jasen in realen.

Predstavljajte si sebe kot glavnega akterja (igralca) v tem filmu. Kot, da se vse dogaja prav sedaj. Z vsemi podrobnostmi: slike, zvoki, občutki, okusi, vonjavami.

Ko se nevronski vzorci enkrat ustvarijo in ojačajo na nezavedni ravni, ustvarite podzavestne vzorce, programe, ki vam pomagajo samodejno doseči vašo novo vizijo. S tem nastavite lastno “mentalno postajo”, kot če bi nastavili radijski kanal, ki vam potem omogoči sprejem štiriindvajset ur na dan, sedem dni v tednu.

Seveda je naše nezavedno kot globok in poln ocean. In isto kot v poln kozarec umazane vode težko nalijemo čisto, nekaj se sicer zmeša in vodo v kozarcu obarva svetlejše, se dogaja tudi z našim umom. Vsa naša prepričanja, ki smo jih vzpostavljali od prvega dne našega bivanja v tem svetu igrajo zelo pomembno vlogo pri celotnem procesu kreiranja in manifestiranja. Zato se svojim prepričanjem posvetite s vso svojo pozornostjo in zavedanjem. Katera so tista, ki vas podpirajo? Še pomembneje pa je, da se zaveste vseh omejujočih, tistih vzorcev, ki vam nagajajo na vaši poti ustvarjanja želenega. A o tem kdaj drugič.